Sayfalar

Kasım 2010: FL Studio 9 Güncellemeleri (November 2010: FL Studio 9 Updates)

Image Line şu aralar çok yoğun çalışmalar içerisinde…
Kısa süre içersinde FL Studio 9.5 ve 9.6 beta sürümleri peş peşe yayınlandı.

Her iki sürümün de yenilikleri göz doldurucu, öyle ki biz de bu ayki makalemizi sadece bu yeniliklere ayıracağız.


9.6 Beta sürümünün; 9.5 Beta sürümünün de yeniliklerini zaten taşıdığı için FL Studio’nun güncel olan 9.1 kararlı versiyonuna nazaran yeni olarak kabul edilecek bazı özellikleri şunlar:

-Yeni Mikser Görünümü:
Bu yeni arayüz sayesinde FL Studio mikseri hem daha az yer kaplayacak hem de daha çok iş görecek.
Görsel öğeleri daha şık ve geniş hale getirilmiş Pan ve Volume ayarları ayrıca Mikser kanalının dışarı aktardığı ses dalgalarını takip etmek için geliştirilmiş yeni arayüz eminim tüm FL Studio kullanıcılarını memnun edecektir.





-Playlist ve Piano Roll Yeniliklerinden Bazıları





1 Bu yenilik çalma listesi penceresindeki sıralı tüm sesleri veya MIDI çalışmaları büyütüp detaylandırmak yerine sadece bir tanesini büyütüp detaylandırmanıza olanak veriyor.









2 Playlistteki bir diğer yenilik ise; Playlist penceresinde herhangi bir zaman aralığını seçtikten sonra MIDI klavye ile bu zaman aralığını kontrol edip atadığınız MIDI klavye tuşuyla “Loop” yapabilmeniz…











3 Playlist artık Piano Roll bölümünden de kontrol edilebilecek şekilde ayarlanmış. Piano Roll zaman kaydıracıyla artık Playlist zamanlaması da kontrol edilebiliyor.









4 Otomasyon klipleri artık Playlist bölümünden çoğaltılabilecek. Daha önceden baya zaman harcayıp hazırladığınız bir Volume ya da Pan otomasyonunu tekrarlamak için sadece Kopyala/Yapıştır komutlarını kullanmanız yeterli.











5 Piano Roll’e kaydettiğiniz bir MIDI çalışmanın notalarını birçok farklı seçenekle değiştirmek veya kontrol etmek mümkün kılınmış. Örneğin peşi sıra gelen ve bir tam uzunlukta olan Mi ve Do notalarının yaratıkları iki tamlık nota değerlerini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Mi notası uzarken aynı zamanda Do notası da Mi notasının uzunluğu kadar kısalıyor, böylece iki işlem yapmak zorunda kalmıyorsunuz.
6 Piano Roll artık görüntü itibariyle ses dosyalarını da açabiliyor. Piano Roll penceresinde oluşturulmuş notasyon görüntüsünün arkasına gölgelendirilmiş olarak bu notaların eşlik etmesini istediğiniz herhangi bir ses dosyasının görüntüsünü getirip senkronizasyonu kolayca ayarlayabiliyorsunuz.





7 Piano Roll üzerine yazdığınız en ufak bir notanın bile Volume ve Pan ayarlarını dinamik görüntüleriyle birlikte değiştirebiliyorsunuz.













-64 Bit desteği
FL Studio da artık 64 bit VST desteği vermeye başladı. (Bahsi geçen bu “bit” değeri ne kadar artarsa, üretilen veya kaydedilen ses gerçeğe o kadar yakın olur.

-PitCHER
Image Line’dan yine işlevsel bir VST efekt. Adından da anlaşılacağı gibi özellikle vokal seslerin Pitch değeriyle oynama yaparak, sese yeni akorlar, perdeler ve efektler vermeye yarayan bu VST sayesinde detone soloları örtebilir; olduklarından daha çekici hale getirebilirsiniz.
PitCHER aynı zamanda harmanlama ve tekrarlama da yapabiliyor.




-Sample Browser
Bilgisayarınızdaki alakalı dosyaları veya programları görmenize olanak tanıyan Sample Browser penceresini artık “Otomatik gizle” seçeneğiyle gizleyip, fare ile üzerine gittiğinizde tekrar görüntüleyebileceksiniz.













-Otomatik kaydetme
FL Studio gövdesinde “Remember Save Often” uyarısını sık sık okumuşsunuzdur. Yaptığınız çalışmanın en önemli parçası olan kaydetme işini unutursanız verdiğiniz tüm emek boşa sarf edilmiş olabilir.
Çoğu kullanıcının başına gelen bu veri kaybının önüne artık “Auto Save” özelliğiyle geçilebiliyor.
FL Studio’nun, genel ayarlarında bulunan ufak bir ayarlamayla, proje dosyanızı otomatik olarak kaydetmesini sağlayabilirsiniz.








-Yeni ASIO4ALL ayarları
Donanım veya sisteme bağlı olarak değişebilen ASIO sanal ses kartı ayarlarını minimum gecikme sağlayacak şekilde detaylı olarak ayarlayabilirsiniz.

Benim yazılı olarak aktarabileceğim yenilikler bunlar. Ancak söz konusu yenilikler gerçekten saymakla bitmeyecek derecede çok. Özellikle Playlist ve Piano Roll üzerine detaylı bir çalışma yapılmış.
Henüz kararlı sürümleri yayınlanmamış bu yeni versiyonların Beta sürümlerini Image Line sitesinde bulabilirsiniz.
Kurulum aşamasında, yayınlanan Beta sürümlerin risklerini vurgulaması açısından  Wikipedia sitesine de yönlendirilip bilgilendirileceksiniz
Çalışmalarımızı oluştururken bize inanılmaz kolaylık sağlayacak bu yeniliklerin tümü FL Studio GURU ekibi tarafından, Image Line firmasının Youtube’daki kanalına videolu anlatım olarak gönderilmiş
Görerek ve deneyerek yapacağınız çalışmalar daha faydalı olacağı için söz konusu videoları izlemenizi tavsiye ederim.

İyi Çalışmalar



                                                                                                          Metin Keskin

                                                                                    (Alıntı yapacaksanız, kaynak gösterin!)       
Google translate: 


Image-Line in these studies was very busy nowadays ...Within a short period of successive beta versions of FL Studio 9.5 and 9.6 was released.Filling out the innovations of both versions, so that this month's article on, we shall We only those innovations.Beta version of 9.6: 9.5 Beta version of FL Studio updated to carry the innovations that are already committed to 9.1 than the version to be accepted as new features including:
 
-The new Mixer View:With this new interface, FL Studio mixer and much more work and will take up less space.Been made more elegant visual elements and a wide canal, Pan and Volume Mixer settings can also be developed to track sound waves are transferred out of the new interface, FL Studio users, I'm sure all will be pleased.
 
Some of the innovations-Playlist and Piano Roll1 This all sounds or MIDI sequence studies of innovation playlist window instead of just one of the bigger and bigger and allows elaborate.Another innovation in two in playlist, Playlist window after selecting the time interval for any MIDI keyboard, MIDI keyboard with the key this time interval assigned to check and "Loop" make ...Section 3 in the Piano Roll Playlist is now set to be controlled. The timing of the Piano Roll Playlist seeking no longer be controlled.Playlist section 4 is now replicated Automation clips. Spend more time to prepare in advance a pretty Volume or pan automation to repeat only the Copy / Paste commands enough to use.You can record a MIDI Piano Roll 5 study notes made possible many different options to change or control. For example, one after, and a full-length from the two completeness, note that the values ​​of Mi and Do you want to adjust your notes creatures. Mi is also a C note note note's length tended to become shorter, so you do not have to do two operations.As no image can lead to audio files in Piano Roll 6. Piano Roll window, formed behind a shaded image as a notation of any audio file you want to accompany these notes can easily adjust the display to bring synchronization.Even the slightest note you write on the Piano Roll 7 Volume and Pan settings can be changed with the dynamic images.
 
-64 Bit supportFL Studio is now also began to support 64-bit VST. (Mentioned in this "bit" value, the increases, produced or recorded sound is so close to reality, but what I've read, Image-Line forum, FL Studio, between 64 Bit and 32 Bit might also add that currently only set up a bridge.)
 
-PitcherImage Line, a VST effect is still functional. As the name implies a value play, especially by vocal pitch sounds, sound, new chords, detuned solos with curtains and VST effects, it may hide the apparatus, they can become more attractive.And repeat the blending pitcher is able to do at the same time.
 
-Sample BrowserSample programs that you can see related files on your computer or browser window of the "Auto Hide" option, hide, when you go on with the mouse, view to again.
 
-Auto-saveFL Studio is the body of the "Remember Save Often" often have read the warning. If you forget the most important part of your work that you give all the effort to save his job may have been wasted consumables.Most of this data loss happened in front of the user is no longer "Auto Save" feature, one can get.FL Studio, a small setting in the general settings, you can save your project file automatically.
 
-New ASIO4ALL settingsASIO hardware or virtual sound card settings may vary depending on the system to ensure minimum delay set in detail.
 
What they are able to pass me in writing. Really not going to innovation, however, very much in question. Especially made a detailed study on the Playlist and Piano Roll.Beta versions of the new versions yet released stable versions available at Image-Line.During the installation phase, published in Beta versions are routed to the risks will be informed in order to emphasize the Wikipedia websiteAll of these innovations allow us to create work in FL Studio is incredibly easy by the GURU team, Image-Line Video explains the company sent Youtube channelStudies would be useful for seeing and trying to do I recommend to watch the videos.



 Good Works


                                                                                                          Metin Keskin


                                                                                          (If you copy, show source please!)
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum filan...